2. Udarno in ekspresivno 2017/2018: tekmovanje v SLAM poeziji

Mesec največjega od domačih pesnikov bodo dodatno začinili slam pesniki in slam pesnice z drugo tekmo v letošnjem Ptujskem pokalu v slam poeziji! Po izjemno razburljivem turnirju decembra, ki je prvo zmago prinesel Klavdiji Volf, se obetajo novi izzivi in dogajanje.

Sezono nadaljujemo s prenovljenim načinom tekmovanja in novonastalim »Ptujskim pokalom v slam poeziji«, ki bo skupaj seštel vsa tekmovanja v sezoni. Končni zmagovalec se bo avtomatsko uvrstil na državno prvenstvo 2018 v Celju. Že na prvi dogodek je prišlo ogromno novih obrazov vseh starosti in spolov ter z vseh koncev, od popolnih začetnikov do izkušenih velemojstrov. Kmalu se jim lahko pridružijo novi obrazi, ki bodo pridno nabirali točke za nastope s svojo avtorsko poezijo, ki jo bodo doživeto predstavljali na odru. Publika pa bo, kot zmeraj, glavni rabelj s svojimi ocenami posamičnih nastopov.

Gre za drugo tekmovanje, ki šteje za Ptujski pokal 2017/2018, v tem posebej živahnem slogu poezije pa bomo dogajanje tudi glasbeno začinili.

Prijave za nastopajoče pesnike (ptujski.slam@gmail.com) so omogočene vsem, ki si želijo predstaviti svoje pesniške kreacije – dobrodošli so vsi. Vsi pesniki pa naj imajo pripravljene 2 ali 3 pesmi. Seveda je za tiste, ki so lačni izziva, dovoljena tudi popolna odrska improvizacija, vendar vsi nastopi potekajo brez rekvizitov.

Bodite del slam odrskih bojev.

Vstopnine ni!

Dogodek organiziramo v sodelovanju z zavodom Feniks-um in organizacijo SiSlam.