BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

12. 4. 2019 / 09:00 / drugo

Dogodek je potekel

10. Dan za spremembe

10. DAN ZA SPREMEMBE NA PTUJU: Odpravljamo diskriminacijo in skupaj skrbimo za naše okolje.

POZOR! Zaradi slabe vremenske napovedi akcija ODPADE.

Tudi letos se na Ptuju pridružujemo akciji, ki je del nacionalnega prostovoljskega projekta, katerega pobudnica in koordinatorka je Slovenska filantropija. Združili smo se CID Ptuj, Društvo za šport invalidov Most Ptuj, Društvo Optimisti Ptuj ter Javne službe Ptuj in skupaj z vami bomo obrusili in prebarvali nekaj lesenih in kovinskih igral na otroškem igrišču v Ljudskem vrtu na Ptuju ter očistili ožji del Ljudskega vrta do začetka trim steze. Za potrebno strokovno znanje in večino potrebnega materiala bodo poskrbele Javne službe Ptuj.

Akciji se lahko pridružijo vsi, ki imajo veselje do dela s čopičem, brusnim papirjem, jim je mar za čisto okolje in so dopolnili 18 let. Ker se bodo uporabljale barve za les in kovino, so obvezna primerna oblačila in obutev. Za rokavice, zaščitna očala, vreče za smeti in malico bo poskrbljeno.

Akcija bo izvedena v petek, 5. aprila 2019, med 9. in 15. uro. Zbirno mesto: otroško igrišče Ljudski vrt.
V primeru slabe vremenske napovedi bomo akcijo prestavili na četrtek, 4. aprila 2019, ali petek, 12. aprila 2019.

Z akcijo želimo poudariti, da s povezovanjem in razumevanjem lahko prav vsi v lokalni skupnosti po svojih močeh prispevamo k temu, da živimo v urejenem in čistem okolju. Z našo skupno aktivnostjo želimo opozoriti, da v Ljudskem vrtu kljub veliki obiskanosti ni ustrezno poskrbljeno za sanitarije in drugo ponudbo. Dajemo pobudo Mestni občini Ptuj, da čimprej doseže z državo ustrezen dogovor glede potrebnega zemljišča za zagotovitev ustrezne infrastrukture za medgeneracijsko središče na prostem v skladu z že izdelanimi smernicami za ureditev področja Ljudski vrt. 

Število prostovoljcev je omejeno.
Prijave zbiramo do srede, 3. aprila 2019, na naslednjih naslovih:

  • CID Ptuj, Jurij Šarman, jurij.sarman@cid.si ali 031 388 560.
  • Društvo za šport invalidov Most Ptuj, Silva Razlag, silva.razlag@gmail.com ali 041 261 035.
  • Društvo Optimisti Ptuj, Ana Ostrman, ana.ostrman@siol.net ali 041 408 415.

 Skupaj spreminjamo svet!