1. Udarno in ekspresivno feat DJ Urbadur

Odprtje nove sezone tekmovanja v Slam poeziji na Ptuju!

Po spektakularni lanski sezoni, ki je za ptujsko prvakinjo okronala Slam Zverino Petro Kokol, za državnega prvaka v velikem finalu v Kamniku pa Ptujčana Mišela Ristova, se obetajo novi izzivi in dogodki.

Novo sezono dogodkov, ki jih organiziramo v sodelovanju z zavodom Feniks-um in organizacijo SiSlam, bomo pričeli s prenovljenim načinom tekmovanja in novonastalim Ptujskim pokalom v slam poeziji, ki bo skupaj seštel vsa tekmovanja v sezoni. Končni zmagovalec se bo neposredno uvrstil na Državno prvenstvo 2018, ki bo potekalo v Celju. Z nami bo ogromno novih obrazov vseh starosti, spolov in z vseh koncev, od popolnih začetnikov do izkušenih velemojstrov. Sodelujoči bodo lahko pridno nabirali točke za nastope s svojo avtorsko poezijo, ki jo bodo doživeto predstavljali publiki, ta pa bo s svojimi ocenami posameznih nastopov glavni »rabelj«. Uvodni dogodek, ki že šteje za Ptujski pokal 2017/2018 v tem posebej živahnem slogu poezije, bomo tudi glasbeno začinili. Udarnost besed bo še bolj podkrepil DJ Urbadur.

Prijave za nastopajoče pesnike sprejemamo na ptujski.slam@gmail.com. Dobrodošli vsi, ki si želite predstaviti svoje pesniške kreacije. Pesniki naj imajo pripravljeni minimalno dve pesmi, seveda pa je za tiste, ki so lačni izziva, dovoljena tudi popolna odrska improvizacija, vendar vsi nastopi potekajo brez rekvizitov.

Vstopnine ni, vabljeni!