BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

8. 6. 2019 / 21:00 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

Udarno in ekspresivno 5, feat. John F. Doe

Finalna tekma ptujskega pokala v slam poeziji + kvalifikacije za državno prvenstvo

POZOR! Prestavljeno s petka na soboto, 8. 6. 2019.

Slam poezija je kot posebna oblika pesniškega ustvarjanja in javnega nastopanja že dodobra zasidrana v lokalno kulturno sceno.

Sezona slam dogodkov, ki jih organiziramo v sodelovanju z zavodom Feniks-um in organizacijo SiSlam, se zaključuje. S peto in hkrati finalno tekmo za Ptujski pokal v slam poeziji bomo razglasili najboljšega slam pesnika sezone 2018/19, nabrušeni pesniški jeziki pa se bodo tokrat pomerili v še posebej napeti tekmi, saj zadnje tekmovanje sezone velja tudi kot kvalifikacije za državno prvenstvo.

Svojo avtorsko poezijo bodo pesniki doživeto predstavljali publiki, ki bo s svojimi ocenami posameznih nastopov glavni »rabelj«.

Prijave za nastopajoče pesnike sprejemamo na ptujski.slam@gmail.com. 

Dobrodošli vsi, ki si želite predstaviti svoje pesniške kreacije. Vsi pesniki naj imajo pripravljene 2 ali 3 pesmi. Vsi nastopi potekajo brez rekvizitov, dobrodošla je tudi popolna odrska improvizacija.

Bodite del slam odrskih bojev!

Tudi zadnjo tekmovanje v sezoni bomo, kot je že navada, obogatili z glasbo in dobršno mero zabave. Naši tokratni glasbeni gostje so John F. Doe.

Rock band John F. Doe je bil ustanovljen leta 2010, ko je skupino prijateljev združila želja po ustvarjanju edinstvene in kakovostne glasbe. Sledilo je iskanje koncertov in igranje v živo, leta 2015 pa je izšel njihov prvenec z naslovom JFD. Močen vokal in razločen vibrato vokalista Marka Zemljiča obogati raznoliko tehniko, melodične verze in uporabo raznovrstnih zvočnih efektov, ki jih priskrbita kitarist Aleš Svetina ter klaviaturist in back vokalist Luka Zemljič. Dinamično ritem sekcijo ustvarjata Bojan Marinko na bobnih in Tilen Knaflič na bas kitari. Njihova glasba je zlitje različnih stilov, najbolj pa se poigravajo z zvoki Indie in Garage rocka. Leta 2016 je skupina podpisala pogodbo z založbo Nika Records.

Zasedba:

Marko Zemljič – vokal
Aleš Svetina – kitara
Luka Zemljič – klaviature, back vokal
Bojan Marinko – bobni
Tilen Knaflič – bas kitara