Center interesnih dejavnosti Ptuj

Nov
23
pet
Rap domačica @ CID Ptuj
Nov 23 @ 21:00
Rap domačica @ CID Ptuj

Končno smo dočakali vrnitev hiphop ritmov v najstarejše mesto! Po daljšem zatišju se obeta dogodek, ki ne bo pripeljal le enega, dveh ali treh, pač pa celo kopico prodornih ustvarjalcev tovrstnega glasbenega žanra na domači sceni. Odrski nastopi in živahne prezentacije hitov posameznikov niso dovolj? Nič hudega! Dodali bomo še improvizacijsko bitko oz. freestyle battle, ki se bo odvil kar vmes, med nastopi, udeleženci pa hudi talenti z vseh koncev Slovenije! Potrditev, da gre za resnično veliki dogodek, bo sklenila še nepozabna lirična bitka pod okriljem gibanja Rapskillz, načina raperskih dvobojev, ki se je dodobra razživel po celotnem Balkanu in uživa neverjetno popularnost v Srbiji in na Hrvaškem. Seveda ne bo manjkalo didžejskih podvigov z najvidnejšimi domačimi glasbenimi kreacijami in klasiki, zaključilo pa se bo v slogu ameriških 90. let.
Nepozaben žur zagotovljen!

Obvezna oprema: begiji in hudiji.

Nastopajoče bomo razkrivali postopoma.

slide imageslide imageslide imageslide imageslide image

Center interesnih dejavnosti Ptuj

Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj
+386 (0)2 780-55-40, 041 604-778
Vabljeni tudi v naš

Mestni kino Ptuj

Vedno kaj zanimivega!
CID Ptuj je prizorišče živahnega klubskega dogajanja. Zlasti ob vikendih je tu skoraj vedno na sporedu kaj zanimivega. Da nismo žejni, v času klubskih dogodkov obratuje tudi CID-ova kavarna.

Vrstijo se koncerti jazza, etna, rocka, metala, hip hopa in drugih zvrsti avtorske glasbe. Prednost imajo mladi glasbeniki in nove skupine, kantavtorji, novi ustvarjalni pristopi. Organizirali smo Festival kitare, pa projekt Jazz v CID-u ... Najbolj všeč nam je sodobna angažirana glasba, še posebej pri srcu pa so nam nastopi mladih glasbenikov iz domačega okolja. S ponosom povemo, da se mnogi izmed njih kalijo v CID-ovih glasbenih tečajih in delavnicah.

Na potopisnih predavanjih spoznavamo države in pokrajine ter njihove ljudi, geografijo, zgodovino, umetnost in kulinariko: s sliko, besedo, glasbo, včasih tudi s predmeti in pokušanjem.

Likovne in fotografske razstave so priložnost, da se pokažejo mladi ustvarjalci iz Ptuja in okolice, pa tudi iz Slovenije in Evrope. Tu so še tematske, projektne in informativne razstave, ki občasno spremljajo predstavitve dejavnosti in projektov za otroke in mlade.

Na pogovorih, debatah in okroglih mizah obravnavamo predvsem teme, ki se tičejo mladih in otrok, pa tudi takšne, ki zadevajo aktualne družbene problematike, namenjene vsem starostnim skupinam.

Kulturni večeri potekajo v obliki literarnih dogodkov, performansov, večpredstavnostnih projekcij ...

Včasih pa so na vrsti tudi žuri kar tako. V času Kurentovanja v CID-u na primer zažiga zdaj že tradicionalni Pustni disko v slogu osemdesetih – edini pravi pustni žur brez vstopnine.
Zabava: valete, družabna srečanja, občni zbori mladinskih organizacij ...

Na zgornjem koledarju najdete tudi dogodke, ki jih organiziramo na drugih prizoriščih; zlasti v našem Mestnem kinu Ptuj.

Druge novice

Postani Božiček za en dan!
14 Nov - 0 Comments
Vabimo mlade bande!
8 Nov - 0 Comments
Vabljeni v Nefiks jezikovni klub - nemščina
7 Nov - 0 Comments
November v CID-u in Mestnem kinu Ptuj
6 Nov - 0 Comments
Na ogled je razstava Julije Bezjak
6 Nov - 0 Comments
CID Ptuj, Osojnikova 9, 2250 Ptuj, +386 (0)2 780-55-40, 041 604-778, cid@cid.si
Ustanoviteljica CID-a Ptuj je Mestna občina Ptuj.