Center interesnih dejavnosti Ptuj

Maj
22
tor
Jazz v CID-u: Igor Lumpert & Innertextures (SLO/ZDA/JAP) @ CID Ptuj
Maj 22 @ 21:00
Jazz v CID-u: Igor Lumpert & Innertextures (SLO/ZDA/JAP) @ CID Ptuj

Igor Lumpert – tenor saksofon, kompozicije
Greg Ward – alt saksofon
Masa Kamaguchi – kontrabas
Jason Nazary – bobni

Igor Lumpert je slovenski saksofonist in skladatelj, ki že vrsto let živi in ustvarja v New Yorku. Prihaja iz Novega mesta, z odliko je doštudiral jazz saksofon na Brucknerjevem konservatoriju v avstrijskem Linzu, kasneje pa še na The New School v New Yorku.
Na mnogih koncertih širom sveta je nastopal tudi z nekaterimi velikani iz sveta jazz glasbe, kot so Reggie Workman, John Abercrombie in Chico Hamilton.
Z grammyjem nagrajena saksofonistka Jane Ira Bloom pravi, da je Igor unikaten in kompleksen glasbenik, ki na eni strani spoštuje glasbeno tradicijo severnoameriškega jazza, hkrati pa ji dodaja nekaj novega in nedefiniranega.

Na Ptuj Lumpert prihaja z mednarodno zasedbo Innertextures, s katero bo le nekaj dni prej nastopil na 23. festivalu Jazz Cerkno. Predstavljajo album Eleven, ki ga je ugledni kritik Henning Bolte označil z besedami »regenerativna in vesela, kompleksna glasba. Njena osvežujoča in vzpodbudna moč nam lahko pomaga, da se soočimo s kaosom tega sveta, z njegovo bedo in radostjo.«

Ne zamudite!

 

 

slide imageslide imageslide imageslide imageslide image

Center interesnih dejavnosti Ptuj

Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj
+386 (0)2 780-55-40, 041 604-778
Vabljeni tudi v naš

Mestni kino Ptuj

Vedno kaj zanimivega!
CID Ptuj je prizorišče živahnega klubskega dogajanja. Zlasti ob vikendih je tu skoraj vedno na sporedu kaj zanimivega. Da nismo žejni, v času klubskih dogodkov obratuje tudi CID-ova kavarna.

Vrstijo se koncerti jazza, etna, rocka, metala, hip hopa in drugih zvrsti avtorske glasbe. Prednost imajo mladi glasbeniki in nove skupine, kantavtorji, novi ustvarjalni pristopi. Organizirali smo Festival kitare, pa projekt Jazz v CID-u ... Najbolj všeč nam je sodobna angažirana glasba, še posebej pri srcu pa so nam nastopi mladih glasbenikov iz domačega okolja. S ponosom povemo, da se mnogi izmed njih kalijo v CID-ovih glasbenih tečajih in delavnicah.

Na potopisnih predavanjih spoznavamo države in pokrajine ter njihove ljudi, geografijo, zgodovino, umetnost in kulinariko: s sliko, besedo, glasbo, včasih tudi s predmeti in pokušanjem.

Likovne in fotografske razstave so priložnost, da se pokažejo mladi ustvarjalci iz Ptuja in okolice, pa tudi iz Slovenije in Evrope. Tu so še tematske, projektne in informativne razstave, ki občasno spremljajo predstavitve dejavnosti in projektov za otroke in mlade.

Na pogovorih, debatah in okroglih mizah obravnavamo predvsem teme, ki se tičejo mladih in otrok, pa tudi takšne, ki zadevajo aktualne družbene problematike, namenjene vsem starostnim skupinam.

Kulturni večeri potekajo v obliki literarnih dogodkov, performansov, večpredstavnostnih projekcij ...

Včasih pa so na vrsti tudi žuri kar tako. V času Kurentovanja v CID-u na primer zažiga zdaj že tradicionalni Pustni disko v slogu osemdesetih – edini pravi pustni žur brez vstopnine.
Zabava: valete, družabna srečanja, občni zbori mladinskih organizacij ...

Na zgornjem koledarju najdete tudi dogodke, ki jih organiziramo na drugih prizoriščih; zlasti v našem Mestnem kinu Ptuj.
CID Ptuj, Osojnikova 9, 2250 Ptuj, +386 (0)2 780-55-40, 041 604-778, cid@cid.si
Ustanoviteljica CID-a Ptuj je Mestna občina Ptuj.