Center interesnih dejavnosti Ptuj

Dec
22
sob
Swing na Ptuju! @ CID Ptuj
Dec 22 @ 19:00
Swing na Ptuju! @ CID Ptuj

Ljubitelji glasbe, plesalke in plesalci, Ptujčani in vsi, ki vas zanima ples,

swing (in z njim The SwingBrats) se vrača na Ptuj in z njim bomo nadaljevali tudi v prihajajočem letu 2019.

V čudovitem predprazničnem času, v soboto, 22. decembra, bomo izpeljali posebno, odprto začetno delavnico swing plesa, ki je namenjena vsem, ki bi radi spoznali osnovne korake in figure, v živo pogledali, kako je videti ta ples, ter se pridružili široki swing plesni družini. Po delavnici bomo nadaljevali s plesnim večerom, kjer se bomo ob neustavljivih ritmih swing jazz glasbe vrteli vse tja do 24. ure.

Predstavitvena delavnica se bo pričela ob 19. uri in bo trajala 1 uro.
Prijave na delavnico niso potrebne. Svojo plesno energijo in korake bosta z vami delali učitelja Luka Ravnjak in Tina Maroh (Plesno društvo The SwingBrats).

★Swing je družabni ples z začetka 20. stoletja, ki ga plešemo v paru. Je družina plesnih zvrsti, med katerimi je najpopularnejši in najbolj prepoznaven Lindy Hop. Swing se pleše na jazz (swing) glasbo, možno pa ga je plesati tudi na široko paleto drugih glasbenih zvrsti. Lahko je hiter ali počasen, vsekakor pa je zelo navihan, zabaven in rekreativen.

Celotni večer, ki je namenjen swing plesu in jazz glasbi, pa predstavlja tudi uvod v ZAČETNI TEČAJ SWINGA, s katerim bomo v CID-u pričeli v torek, 8. januarja 2019, ob 19. uri. Prijave so že odprte, tako da vabljeni v našo swing plesno družino po novo plesno znanje in novo zabavo.

Vstop na predstavitveno swing delavnico in plesni večer je PROST!

Dobra glasba, razgibane nožice, prijeten ambient in odlična družba so zagotovljeni.
Širimo swingtastičnost in sedaj je na vrsti Ptuj. 😉

Za glasbo bodo poskrbeli nepogrešljivi DJ-i društva The SwingBrats Maribor!

 

slide imageslide imageslide imageslide imageslide image

Center interesnih dejavnosti Ptuj

Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj
+386 (0)2 780-55-40, 041 604-778
Vabljeni tudi v naš

Mestni kino Ptuj

Vedno kaj zanimivega!
CID Ptuj je prizorišče živahnega klubskega dogajanja. Zlasti ob vikendih je tu skoraj vedno na sporedu kaj zanimivega. Da nismo žejni, v času klubskih dogodkov obratuje tudi CID-ova kavarna.

Vrstijo se koncerti jazza, etna, rocka, metala, hip hopa in drugih zvrsti avtorske glasbe. Prednost imajo mladi glasbeniki in nove skupine, kantavtorji, novi ustvarjalni pristopi. Organizirali smo Festival kitare, pa projekt Jazz v CID-u ... Najbolj všeč nam je sodobna angažirana glasba, še posebej pri srcu pa so nam nastopi mladih glasbenikov iz domačega okolja. S ponosom povemo, da se mnogi izmed njih kalijo v CID-ovih glasbenih tečajih in delavnicah.

Na potopisnih predavanjih spoznavamo države in pokrajine ter njihove ljudi, geografijo, zgodovino, umetnost in kulinariko: s sliko, besedo, glasbo, včasih tudi s predmeti in pokušanjem.

Likovne in fotografske razstave so priložnost, da se pokažejo mladi ustvarjalci iz Ptuja in okolice, pa tudi iz Slovenije in Evrope. Tu so še tematske, projektne in informativne razstave, ki občasno spremljajo predstavitve dejavnosti in projektov za otroke in mlade.

Na pogovorih, debatah in okroglih mizah obravnavamo predvsem teme, ki se tičejo mladih in otrok, pa tudi takšne, ki zadevajo aktualne družbene problematike, namenjene vsem starostnim skupinam.

Kulturni večeri potekajo v obliki literarnih dogodkov, performansov, večpredstavnostnih projekcij ...

Včasih pa so na vrsti tudi žuri kar tako. V času Kurentovanja v CID-u na primer zažiga zdaj že tradicionalni Pustni disko v slogu osemdesetih – edini pravi pustni žur brez vstopnine.
Zabava: valete, družabna srečanja, občni zbori mladinskih organizacij ...

Na zgornjem koledarju najdete tudi dogodke, ki jih organiziramo na drugih prizoriščih; zlasti v našem Mestnem kinu Ptuj.

Druge novice

Na ogled je razstava fotografij
20 Nov - 0 Comments
Postani Božiček za en dan!
14 Nov - 0 Comments
Vabimo mlade bande!
8 Nov - 0 Comments
Vabljeni v Nefiks jezikovni klub - nemščina
7 Nov - 0 Comments
November v CID-u in Mestnem kinu Ptuj
6 Nov - 0 Comments
CID Ptuj, Osojnikova 9, 2250 Ptuj, +386 (0)2 780-55-40, 041 604-778, cid@cid.si
Ustanoviteljica CID-a Ptuj je Mestna občina Ptuj.