Center interesnih dejavnosti Ptuj

Okt
28
sob
Jazz v CID-u in swing plesni večer: DIXIE SHOCK BAND @ (CID Ptuj)
Okt 28 @ 20:00 – Okt 29 @ 02:00
Dixie shock band

DIXIE SHOCK BAND

jazz-v-cidu-logo

 

 

Šesto sezono projekta Jazz v CID-u odpiramo v swing vzdušju.

 

 

Pred nami je odličen koncert šestčlanske zasedbe prekaljenih in akademsko izobraženih glasbenikov DIXIE SHOCK BAND. Igrajo legendarno, veselo in zabavno dixieland glasbo. To je glasba, ki prihaja iz mesta New Orleans na jugu ZDA. Njen nastanek sega v začetke 20. stoletja. Najpopularnejši predstavnik te glasbene zvrsti je bil trobentač in pevec Louis Armstrong. Zasedbo inštrumentov sestavljajo klarinet, trobenta, pozavna, banjo, tuba in bobni. Skupina obstaja že 12 let in ima za seboj mnogo koncertov.
The SwingBrats-logo

Za swing plesne ritme (in motivacijo) bo poskrbelo tudi  plesno društvo The SwingBrats Maribor. Društvo sestavlja skupina plesalk in plesalcev, ljubiteljev swing glasbe in plesa. Njihov namen je širiti swing plesno sceno in nad plesom navdušiti čim več ljudi v Mariboru in okolici. Svojo plesno znanje in vnemo tako širijo tudi na Ptuju.

Vabljeni ljubitelji dobre glasbe, plesalke in plesalci in vsi privrženci dobre družbe.

Jazz, ples in dobra družba za otvoritev koncertne sezone!

 

slide imageslide imageslide imageslide imageslide image

Center interesnih dejavnosti Ptuj

Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj
+386 (0)2 780-55-40, 041 604-778
Vabljeni tudi v naš

Mestni kino Ptuj

Vedno kaj zanimivega!
CID Ptuj je prizorišče živahnega klubskega dogajanja. Zlasti ob vikendih je tu skoraj vedno na sporedu kaj zanimivega. Da nismo žejni, v času klubskih dogodkov obratuje tudi CID-ova kavarna.

Vrstijo se koncerti jazza, etna, rocka, metala, hip hopa in drugih zvrsti avtorske glasbe. Prednost imajo mladi glasbeniki in nove skupine, kantavtorji, novi ustvarjalni pristopi. Organizirali smo Festival kitare, pa projekt Jazz v CID-u ... Najbolj všeč nam je sodobna angažirana glasba, še posebej pri srcu pa so nam nastopi mladih glasbenikov iz domačega okolja. S ponosom povemo, da se mnogi izmed njih kalijo v CID-ovih glasbenih tečajih in delavnicah.

Na potopisnih predavanjih spoznavamo države in pokrajine ter njihove ljudi, geografijo, zgodovino, umetnost in kulinariko: s sliko, besedo, glasbo, včasih tudi s predmeti in pokušanjem.

Likovne in fotografske razstave so priložnost, da se pokažejo mladi ustvarjalci iz Ptuja in okolice, pa tudi iz Slovenije in Evrope. Tu so še tematske, projektne in informativne razstave, ki občasno spremljajo predstavitve dejavnosti in projektov za otroke in mlade.

Na pogovorih, debatah in okroglih mizah obravnavamo predvsem teme, ki se tičejo mladih in otrok, pa tudi takšne, ki .

Kulturni večeri potekajo v obliki literarnih dogodkov, performansov, večpredstavnostnih projekcij ...

Včasih pa so na vrsti tudi žuri kar tako. V času Kurentovanja v CID-u na primer zažiga zdaj že tradicionalni Pustni disko v slogu osemdesetih – edini pravi pustni žur brez vstopnine.
Zabava: praznovanje rojstnih dni, valete, družabna srečanja, občni zbori mladinskih organizacij ...

Na zgornjem koledarju najdete tudi dogodke, ki jih organiziramo na drugih prizoriščih; zlasti v našem Mestnem kinu Ptuj.
CID Ptuj, Osojnikova 9, 2250 Ptuj, +386 (0)2 780-55-40, 041 604-778, cid@cid.si
Ustanoviteljica CID-a Ptuj je Mestna občina Ptuj.