BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

22. 12. 2018 / 19:00 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

Swing na Ptuju

Ljubitelji glasbe, plesalke in plesalci, Ptujčani in vsi, ki vas zanima ples,

swing (in z njim The SwingBrats) se vrača na Ptuj in z njim bomo nadaljevali tudi v prihajajočem letu 2019.

V čudovitem predprazničnem času, v soboto, 22. decembra, bomo izpeljali posebno, odprto začetno delavnico swing plesa, ki je namenjena vsem, ki bi radi spoznali osnovne korake in figure, v živo pogledali, kako je videti ta ples, ter se pridružili široki swing plesni družini. Po delavnici bomo nadaljevali s plesnim večerom, kjer se bomo ob neustavljivih ritmih swing jazz glasbe vrteli vse tja do 24. ure.

Predstavitvena delavnica se bo pričela ob 19. uri in bo trajala 1 uro.

Prijave na delavnico niso potrebne. Svojo plesno energijo in korake bosta z vami delali učitelja Luka Ravnjak in Tina Maroh (Plesno društvo The SwingBrats).

 

★Swing je družabni ples z začetka 20. stoletja, ki ga plešemo v paru. Je družina plesnih zvrsti, med katerimi je najpopularnejši in najbolj prepoznaven Lindy Hop. Swing se pleše na jazz (swing) glasbo, možno pa ga je plesati tudi na široko paleto drugih glasbenih zvrsti. Lahko je hiter ali počasen, vsekakor pa je zelo navihan, zabaven in rekreativen.

Celotni večer, ki je namenjen swing plesu in jazz glasbi, pa predstavlja tudi uvod v ZAČETNI TEČAJ SWINGA (http://www.cid.si/neformalno-izobrazevanje/zacetni-tecaj-swinga-201819/), s katerim bomo v CID-u na Ptuju pričeli v torek, 8. januarja 2019, ob 19. uri. Prijave so že odprte, tako da vabljeni v našo swing plesno družino po novo plesno znanje in novo zabavo.

Vstop na predstavitveno swing delavnico in plesni večer je prost!

Dobra glasba, razgibane nožice, prijeten ambient in odlična družba so zagotovljeni.

Širimo swingtastičnost in sedaj je na vrsti Ptuj. 😉

 

Za glasbo bodo poskrbeli nepogrešljivi DJ-i društva The SwingBrats Maribor!

 

Vabljeni.