Center interesnih dejavnosti Ptuj

 

Center interesnih dejavnosti (CID) Ptuj med poletnimi počitnicami znova pripravlja pester program počitniških delavnic in ustvarjalnic za otroke.

Raznolike počitniške aktivnosti – od likovnega ustvarjanja do snemanja filmov in izvajanja zabavnih eksperimentov – so namenjene otrokom in mladim od 6. leta naprej, vodijo pa jih strokovno usposobljeni mentorji. Poletni projekt, katerega cilj je ponuditi veselo in ustvarjalno preživljanje prostega časa šolarjem in dijakom na počitnicah, pa je zaradi vsako leto večjega števila udeležencev tudi precejšen logistični zalogaj, zato v svoje vrste za pomoč vabimo prostovoljce.

K sodelovanju vabimo vse, ki ste zanesljivi, spretni, zagnani, imate radi in spoštujete otroke ter želite pridobiti praktične izkušnje na področju dela z otroki in mladimi. Nudimo vam zanimivo izkušnjo v prijetni ekipi, spoznavanje ozadja tovrstnih projektov, druženje, sklepanje novih poznanstev in možnost za druga sodelovanja v prihodnosti. Praktične izkušnje, ki jih boste pridobili, zagotovo ne bodo odveč tudi na vaši prihodnji življenjski poti.

V prijetnem delovnem vzdušju boste ob pomoči mentorjev sodelovali pri:
– pripravi prostora in materiala za delavnice,
– izvedbi počitniških delavnic za otroke in mlade pod vodstvom mentorjev za posamezno področje,
– razvoju in izvedbi promocije in odnosov z javnostmi,
– foto in video dokumentiranju dogajanja.
Veseli bomo tudi vaših idej in zamisli.

Počitniške delavnice bodo potekale od 2. julija do 31. avgusta 2018, od ponedeljka do petka, večinoma v dopoldanskem času. Kot prostovoljec se nam lahko pridružiš za krajše ali daljše časovno obdobje, najmanj pa za en strnjen teden (od ponedeljka do petka).

Če želiš sodelovati z nami, se še vedno lahko prijaviš na cid@cid.si. Na istem naslovu smo ti na voljo tudi za dodatne informacije. S kandidati bomo nato opravili kratek uvodni razgovor.

Še pomembna informacija!
Najmanj petim osebam, ki se bodo pridružile kot prostovoljci, bomo enkrat letno brezplačno omogočili strokovno usposabljanje za prostovoljno delo.
V primeru, da kot prostovoljci sodelujete v naših aktivnostih in ustrezate starostni skupini, ki jih zahtevajo posamezni projekti, imate prednost pri izboru udeležencev v mednarodnih mladinskih projektih v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji, ki so za udeležence finančno zelo ugodni. Pogosto je potrebno prispevati le del sredstev za stroške poti, pokritje ostali stroškov za udeležence pa zagotovi program.

 

 

Center interesnih dejavnosti Ptuj
Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj
cid@cid.si
Tel.: +386 (0)2 780-55-40, 041 604-778
Faks: +386 (0)2 779 21 81
Odprto: pon - pet 9:00 - 18:00

Vabljeni tudi v naš

Mestni kino Ptuj

Zadnje novice

Postani Božiček za en dan!
14 Nov - 0 Comments
Vabimo mlade bande!
8 Nov - 0 Comments
Vabljeni v Nefiks jezikovni klub - nemščina
7 Nov - 0 Comments
November v CID-u in Mestnem kinu Ptuj
6 Nov - 0 Comments
Na ogled je razstava Julije Bezjak
6 Nov - 0 Comments
CID Ptuj, Osojnikova 9, 2250 Ptuj, +386 (0)2 780-55-40, 041 604-778, cid@cid.si
Ustanoviteljica CID-a Ptuj je Mestna občina Ptuj.